Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 818

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3273 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Hummer med skal kokt 4.0 styck 28%
Grönsaksraita:
Tomater 4.0 st stora 4%
Lime färskpressad 1.0 styck 0%
Dill 4.0 kvistar 0%
Sås:
Anissprit 15.0 cl 10%
Ingefära färskriven 2.0 msk 1%
Saffran 0.5 gram 0%
Grädde 1.0 dl 11%
Hummerfond konc. 1.0 msk 1%
Smör kallt 200.0 gram 44%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Bryt loss hummerstjärten och klipp upp skalet. Var försiktig så att inte köttet skadas. Klipp bort skalet på klorna.
- Finriv ingefära och limeskal. Finhacka dill.
- Raita: Koka upp vatten och skålla (lägg i)tomaterna 10 sekunder. Spola dem i kallt vatten och skala. Dela dem på mitten och gröp ur kärnhuset. Tärna tomaterna i små fyrkanter. Blanda med limeskal och dill.
- Sås: Koka upp anissprit, grädde, fond, ingefära och saffran. Låt småkoka på medellåg värme i några minuter.
- Rör ner kallt smör försiktigt bit för bit, tills allt smör har absorberats av såsen. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Är ävenledes en utmärkt förrätt. Halvera i så fall mängden hummer. Kan tillredas i förväg. Ställ hummer och raita kallt. Värm upp såsen före servering och lägg upp.
Fler recept inom Hummermeny
Liknande recept som Hummer med ingefärssås
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola
-
Hummer med ingefärssås
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Limeparfait med vaniljrabarber
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan