Romrussinparfait

Romrussinparfait

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Russin

1.0 

dl

Mörk rom

2.0 

dl

Äggula

3.0 

styck

Strösocker

1.0 

dl

Vaniljsocker

1.0 

tsk

Vaniljsocker

5.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 337

Kcal / portion: 589

GBR (GI) / port: 25

Recept: 2356 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 2%

Kolhydrater: 63%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 175 gram)

Ingredienser

Visa:

Russin 1.0 dl 7%

Mörk rom 2.0 dl 17%

Äggula 3.0 styck 7%

Strösocker 1.0 dl 16%

Vaniljsocker 1.0 tsk 1%

Vaniljsocker 5.0 dl 51%

Kock:

Tillagning

  1. Blanda russin och rom i en skål och låt dra i cirka ett dygn. Låt rinna av.
  2. Vispa ihop äggulor, socker och vaniljsocker i en bunke. Blanda i de väl avrunna russinen.
  3. Vispa grädden i en separat bunke tills den blir fast (men inte för hård).
  4. Blanda ner äggblandingen i grädden.
  5. Häll upp i lämplig plastformar och ställ i frysen i minst 24 timmar.

Kockens kommentar

Klä eventuellt plastformarna med plastfolie så blir det lättare att få ur glassen. Det kan också vara bra att vända formarna efter cirka 1 timme i frysen för att inte alla russin skall rinna ner i botten.

Fler recept inom Glassdessert ¤

Liknande recept som Romrussinparfait