
Romrussinparfait
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 337

Kcal / portion: 589

GBR (GI) / port: 25
Recept: 2356 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 2%
Kolhydrater: 63%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Russin 1.0 dl 7%
Mörk rom 2.0 dl 17%
Äggula 3.0 styck 7%
Strösocker 1.0 dl 16%
Vaniljsocker 1.0 tsk 1%
Vaniljsocker 5.0 dl 51%
Tillagning
- Blanda russin och rom i en skål och låt dra i cirka ett dygn. Låt rinna av.
- Vispa ihop äggulor, socker och vaniljsocker i en bunke. Blanda i de väl avrunna russinen.
- Vispa grädden i en separat bunke tills den blir fast (men inte för hård).
- Blanda ner äggblandingen i grädden.
- Häll upp i lämplig plastformar och ställ i frysen i minst 24 timmar.
Kockens kommentar
Klä eventuellt plastformarna med plastfolie så blir det lättare att få ur glassen. Det kan också vara bra att vända formarna efter cirka 1 timme i frysen för att inte alla russin skall rinna ner i botten.Fler recept inom Glassdessert ¤
Liknande recept som Romrussinparfait
-
Banana Split
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Marängsviss med banan och glass utan socker
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Bourbón Vanilla med petits-choux och melon och blåbärssallad
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Sweet Orange, Baristans special
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Glace au four / Omelette Norvegienne / Baked Alaska - glass i ugn
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Arla
-
Carinas heta glass
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina
-
Pepparkaksglass med fruktkompott
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Choklad och nötter i himmelriket (efterrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pumpaglass till halloween
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cola Float, Coke Float
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: