
Pepparkaksgriljering julskinka
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 4466

GBR (GI) / port: 1
Recept: 4466 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 26%
Fett: 6%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Skinka rimmad kokt 1.0 styck 87%
Senap skånsk 4.0 msk 2%
Honung 1.0 msk 2%
Äggula 2.0 styck 2%
Färdiga pepparkakor > 12.0 styck 6%
Ingefära mald 0.5 tsk 0%
Kockskolan:
Om griljering > Äts ej
Så lagas skinka > Äts ej
Kock: Tina Nordström
Uppdragsgivare: Citygross
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 220°C.
- Blanda senapen, honungen och äggulorna. Skär bort lite av svålen på skinkan och bred ut senapsblandningen.
- Krossa pepparkakorna och blanda med ingefäran. Fördela över skinkan. Griljera i ugnen i 5-10 minuter.
Kockens kommentar
Griljering till en stor julskinka, cirka 2,5 kilo.
Griljerad julskinka håller sig ungefär 1 vecka i kylen vid högst 8°C. Men tänk nu på att om julskinkan åker fram och tillbaka i rumstemperatur så förkortas hållbarheten. Räknar du med att du får mycket julskinka över? Dela den och frys in hälften.
Fler recept inom Skinkstek, julskinka
Liknande recept som Pepparkaksgriljering julskinka
-
Hemrimmad skinka
Tid: 20 min (+ 360 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Svenskt Kött
-
Ugnslagad skinka
Tid: 3 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knaperstek skinka på danskt vis
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Långbakad skinka med knaprig svål
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt färsk eller rimmad skinka
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sous videkokt skinkstek på enkelt sätt
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad skinkstek
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Julskinkspanna
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Jambon de Persil - skinkaladåb
Tid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Griljerad kokt skinka (julskinka)
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan