Pepparkaksgriljering julskinka

Pepparkaksgriljering julskinka

Lägg till ingredienser

Antal skinkor: 1

Skinka rimmad kokt

1.0 

styck

Senap skånsk

4.0 

msk

Honung

1.0 

msk

Äggula

2.0 

styck

Färdiga pepparkakor >

12.0 

styck

Ingefära mald

0.5 

tsk

 

Kockskolan:

 

Om griljering >

 

 

Så lagas skinka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 4466

GBR (GI) / port: 1

Recept: 4466 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 26%

Fett: 6%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 2578 gram)

Ingredienser

Visa:

Skinka rimmad kokt 1.0 styck 87%

Senap skånsk 4.0 msk 2%

Honung 1.0 msk 2%

Äggula 2.0 styck 2%

Färdiga pepparkakor > 12.0 styck 6%

Ingefära mald 0.5 tsk 0%

 

Kockskolan:

Om griljering > Äts ej

Så lagas skinka > Äts ej

Kock: Tina Nordström

Uppdragsgivare: Citygross

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 220°C.
  2. Blanda senapen, honungen och äggulorna. Skär bort lite av svålen på skinkan och bred ut senapsblandningen.
  3. Krossa pepparkakorna och blanda med ingefäran. Fördela över skinkan. Griljera i ugnen i 5-10 minuter.

Kockens kommentar

Griljering till en stor julskinka, cirka 2,5 kilo.

Griljerad julskinka håller sig ungefär 1 vecka i kylen vid högst 8°C. Men tänk nu på att om julskinkan åker fram och tillbaka i rumstemperatur så förkortas hållbar­heten. Räknar du med att du får mycket julskinka över? Dela den och frys in hälften.

Fler recept inom Skinkstek, julskinka

Liknande recept som Pepparkaksgriljering julskinka