Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 615

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2462 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 10%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Bulgur gryn 2.0 dl 23%
Halloumi 225.0 gram 26%
Mango 1.0 styck 7%
Rucolasallat 100.0 gram 1%
Rödlök 1.0 styck 3%
Avokado 2.0 styck 17%
Soltorkade tomater 5.0 styck 2%
Olivolja 3.0 msk 14%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Honung flytande 1.0 msk 3%
Olivolja till stekning 1.0 msk 5%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Koka bulgur enligt anvisning på paketet. Låt svalna.
- Tärna halloumi och mango. Skala och hacka rödlök. Strimla tomat.
- Kärna ur, skala och tärna avokado. Lägg i en skål. Pressa över hälften av citronen och blanda, det gör att avokadon inte blir mörk.
- Stek halloumi i olja på medelhög värme tills de har fått stekyta.
- Blanda olivolja, honung och resten av citronen till en dressing.
- Blanda alla ingredienser i en salladskål och häll över dressingen.
Fler recept inom Matlåda
Liknande recept som Bulgursallad med halloumi och mango
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frasig köttfärspaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ciabatta med kyckling- och cashewröra
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lökpaj
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Italiensk tomat- och zucchinipaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Spenatlasagne
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan