Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 680

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2721 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 7%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 35%
Bovetegryn 3.0 dl 36%
Champinjoner 350.0 gram 3%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Blandsallat 100.0 gram 0%
Fetaost 16% fett 150.0 gram 12%
Basilika 1.0 kruka 0%
Spiskummin mald 3.0 tsk 1%
Olivolja till stekning 3.0 msk 12%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Krydda kycklingfilé på båda sidor med spiskummin, salt och peppar.
- Koka bovete enligt anvisning på paketet.
- Skär champinjoner i skivor. Skär feta i kuber. Skala och finhacka vitlök. Grovhacka basilika.
- Stek svamp i olivolja ett par minuter. Tillsätt vitlök och sänk värmen till medelvärme. Fräs ett par minuter. Lägg åt sidan.
- Stek kycklingfiléer i olja på båda sidor på hög värme till fin färg. Sänk värmen och genomstek filéerna, cirka 7 minuter.
- Låt bovetet ånga av. Blanda bovete med svamp, feta, sallad och basilika. Ringla eventuellt över lite olivolja. Servera med kycklingen.
Fler recept inom Matlåda
Liknande recept som Spiskumminkryddad kyckling med bovetesallad
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frasig köttfärspaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ciabatta med kyckling- och cashewröra
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lökpaj
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Italiensk tomat- och zucchinipaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Spenatlasagne
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan