Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 703

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2813 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rödspättafilé 600.0 gram 19%
Blomkål helt huvud 1.0 huvud 7%
Morot 3.0 styck 4%
Chilifrukt röd 1.0 styck 0%
Grädde 5.0 dl 64%
Ägg 2.0 styck 4%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Ansa och dela blomkålen i små buketter. Skrubba och skär morot i slantar. Riv västerbottenost. Halvera, kärna ur och hacka chili.
- Koka blomkål och morot i varsin kastrull till lagom tuggmotstånd 5-10 minuter. Häll av vattnet i ett såll och låt ånga av.
- Lägg ut fisk i ugnsfast form. Salta och peppra. Fördela över morot och sedan blomkål.
- Vispa ihop grädde, ägg, chili, salt och peppar. Häll över i formen. Strö över ost. Ställ in i ugnen cirka 25 minuter.
Fler recept inom Matlåda
Liknande recept som Rödspätta- och blomkålsgratäng
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frasig köttfärspaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ciabatta med kyckling- och cashewröra
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lökpaj
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Italiensk tomat- och zucchinipaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Spenatlasagne
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan