Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 732

GBR (GI) / port: 24
Recept: 2928 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé 600.0 gram 37%
Gorgonzola } 200.0 gram 23%
Couscous 4.0 dl 39%
Babyspenat 50.0 gram 0%
Persilja 0.5 knippe 0%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skär lax i portionsbitar. Skär ett snitt i filén och fyll med gorgonzola. Salta och peppra.
- Lägg laxen i ett ugnsfast fat. Ställ in i ugnen cirka 10 minuter.
- Tillaga couscous enligt anvisning på paketet. Riv av bladen på persilja. Blanda coscous med spenat och persiljeblad. Pressa i citron.
Fler recept inom Matlåda
Liknande recept som Gorgonzolafylld lax
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frasig köttfärspaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ciabatta med kyckling- och cashewröra
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lökpaj
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Italiensk tomat- och zucchinipaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Spenatlasagne
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan