Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 315

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2520 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 18%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Jordgubbar 1.0 liter 8%
Grädde 4.0 dl 57%
Mörk choklad 150.0 gram 32%
Florsocker 1.5 msk 3%
Kall espresso 3.0 msk 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Vispa grädde. Grovhacka choklad. Halvera jordgubbar.
- Blanda grädde, choklad, florsocker och espresso. Varva med jordgubbar glas. Garnera med citronmeliss.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Moccakräm och jordgubbar i glas
-
Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Enkel bärtårta
Tid: 20 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Cheesecake med citronsmak och bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Raw aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan