Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 131

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1047 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 13%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Böckling varmrökt 5.0 styck 51%
Rödlök 0.5 styck 3%
Dill finhackad 1.0 dl 1%
Gräslök finhackad 1.0 dl 1%
Grädde 1.0 dl 34%
Ägg 1.0 styck 6%
Gelatinblad 1.0 styck 1%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 4%
Gräslök till garnering 1.0 knippe 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 5 tim )
- Rensa böckling fri från skinn och ben. Skala och grovhacka rödlök. Blötlägg gelatinblad. Riv skal på citron.
- Lägg i mixer böckling, rödlök, dill, gräslök, grädde, ägg och citronskal. Mixa.
- Krama ut vatten ur gelatinblad. Hetta upp bladet snanbbt så att det smälter. Blanda med böcklingmussen.
- Häll i portionsformar. Garnera med gräslök. Låt stå i kyl 3-5 timmar.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Annes böcklingmousse
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjeröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fräsch yoghurtsill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tångsill
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestosill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinaigrette
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *