Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 773

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3094 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 13%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Quinoafrön torkade 2.0 dl 19%
Halloumi 400.0 gram 37%
Gurka 0.5 styck 1%
Rödlök 1.0 styck 2%
Rucolasallat 70.0 gram 1%
Pinjenötter 40.0 gram 9%
Olivolja 0.5 dl 12%
Honung flytande 1.0 msk 2%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Olivolja till stekning 2.0 msk 7%
Matbröd 4.0 skivor 10%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka quinoa enligt anvisning på paketet. Låt svalna.
- Rosta pinjenötter i en torr stekpanna. Ställ åt sidan. Stek halloumi i olivolja på medevärme till stekyta.
- Skala och hacka rödlök. Skiva gurka. Blanda quinoa, rucola, gurka och lök i en stor skål.
- Lägg halloumi över. Strö över pinjenötter. Pressa över citron. Ringla över olivolja och honung. Låt stå några minuter.
- Servera med ett gott bröd.
Fler recept inom Matlåda
Liknande recept som Quinoa- och halloumisallad
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frasig köttfärspaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ciabatta med kyckling- och cashewröra
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lökpaj
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Italiensk tomat- och zucchinipaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Spenatlasagne
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan