Kraschade potatisar

Kraschade potatisar

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Potatis kokt

12.0 

styck

Olivolja

1.0 

dl

Salt

 

 

Svartpeppar nymald

 

 

 

Tillval:

 

Rosmarin färskhackad

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så används restmat >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 400

GBR (GI) / port: 24

Recept: 1601 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 10%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 226 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis kokt 12.0 styck 53%

Olivolja 1.0 dl 47%

Salt 0%

Svartpeppar nymald 0%

 

Tillval:

Rosmarin färskhackad 1.0 msk 0%

 

Kockskolan:

Så används restmat > Äts ej

Tillagning (35 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Häll olivolja på en plåt och bred ut med en pensel. Rulla runt potatisen i oljan. Tryck till varje potatis ordentligt med handen eller med en potatisstöt så att de blir en dryg centimeter tjocka. Bli inte nervös om det ser ut som en olycka.
  3. Pensla potatisen med mycket av oljan från plåten och salta lätt.
  4. Baka tills potatisarna börjar bli gyllene, cirka 20 minuter. Strö över rosmarin. Fortsätt baka tills potatisarna är knapriga och fått mycket färg, cirka 10 minuter.

Kockens kommentar

Denna rätt är ett utmärkt sätt att ta vara på kokta potatisrester från tidigare måltid. Man kan även använda nykokt potatis men gårdagspotatis är godare. Rosmarinen kan ersättas med de örter du har hemma men också av finhackad bacon eller finriven parmesan.

Alternativ

Stekt potatis av kokt potatis

Fler recept inom Potatis i ugn

Liknande recept som Kraschade potatisar