Potatispuck, ugnslagad potatismos

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Potatispuck, ugnslagad potatismos

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis mjölig sort

5.0 

styck

Äpple syrligt

1.0 

styck

Aubergine

0.5 

styck

Smör normalsaltat

5.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Muffinsform (metall) >

 

 

 

Kockskolan:

 

Så ugnslagas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 226

GBR (GI) / port: 7

Recept: 905 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 7%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 188 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis mjölig sort 5.0 styck 38%

Äpple syrligt 1.0 styck 5%

Aubergine 0.5 styck 4%

Smör normalsaltat 5.0 msk 53%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Muffinsform (metall) > Äts ej

 

Kockskolan:

Så ugnslagas potatis > Äts ej

Kock: L Hansson

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen till 125°C. 
  2. Skala potatisen och skär i mindre bitar. 
  3. Koka potatis i cirka 10 minuter tills den är mjuk. Mosa potatisen och blanda med lite smör, salt och peppar.
  4. Skala och kärna ur äpple. Skär den i centimetertjocka skivor. Skär auberginen i lika tjocka skivor.
  5. Stek aubergine och äpple i lite smör på medelvärme i cirka 5 minuter.
  6. Lägg en aubergineskiva i botten på en muffinsform av aluminium. Spritsa potatismos över. Toppa med en äppleskiva.
  7. Sätt in i ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut och vänd upp och ned på fat. Serveras varm.

Kockens kommentar

Passar till finare kötträtter.

Passar till

Confitbakad kyckling

Fler recept inom Potatis i ugn

Liknande recept som Potatispuck, ugnslagad potatismos