Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 298

Kcal / portion: 698

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2790 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 11%
Kolhydrater: 38%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Rörpasta 8.0 dl 36%
Pinjenötter 50.0 gram 12%
Babyspenat 80.0 gram 1%
Soltorkade tomater 200.0 gram 12%
Honung flytande 6.0 msk 15%
Chèvre 200.0 gram 25%
Olivolja 0%
Salt 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka pasta enl. anvisning på förpackning.
- Rosta/stek pinjenötter i torr panna på medelhög värme till lite färg. Låt svalna.
- Skölj spenaten och lägg upp i stor skål.
Strimla soltorkade tomater och lägg dem i skålen. - Häll pastan i durkslag och låt svalna. Skölj ev. med kallt vatten för att påskynda.
- Häll ner pastan i skålen och tillsätt en skvätt olivolja. Ringla honung över och dra några varv på pepparkvarnen. Blanda.
- Smula över chevre och strö över nötter.
Alternativ
Fler recept inom Matlåda
Liknande recept som Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frasig köttfärspaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ciabatta med kyckling- och cashewröra
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lökpaj
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Italiensk tomat- och zucchinipaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Spenatlasagne
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan