Mjölkkokt fläskfilé med ris

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Mjölkkokt fläskfilé med ris

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Fläskfilé hel bit

900.0 

gram

Mjölk

7.0 

dl

Örtkryddor torkade

2.0 

tsk

Ris

3.0 

dl

Majsstärkelse

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas finköttet >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Montepulciano d´Abruzzo

Mjukt rött vin
Pris: 57 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 558

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2232 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 2%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 490 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé hel bit 900.0 gram 41%

Mjölk 7.0 dl 19%

Örtkryddor torkade 2.0 tsk 0%

Ris 3.0 dl 39%

Majsstärkelse 1.0 msk 1%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så kokas finköttet > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Putsa filén fri från hinnor. Lägg det i en stor kastrull. Häll på mjölk så att det täcker köttet.
  2. Koka upp och låt sjuda på låg värme i 15-20 minuter. Akta så att inte mjölken kokar över.
  3. Koka ris enligt anvisningar på paketet.
  4. Ta upp köttet och använd köttmjölken till att göra sås. Red med majsstärkelse. Låt sjuda ett par minuter och smaka av med örtkryddor, salt och peppar.

Fler recept inom Kokt, bräserad fläskfilé

Liknande recept som Mjölkkokt fläskfilé med ris