Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Pajdeg:

 

Vetemjöl

4.0 

dl

Smör kallt

200.0 

gram

Vatten kallt

2.0 

msk

 

Fyllning:

 

Lax kallrökt

700.0 

gram

Dill

1.0 

kruka

Ägg

3.0 

styck

Grädde

3.0 

dl

Hårdost lagrad, riven

150.0 

gram

Salt

 

 

Peppar

 

 

 

Sallad:

 

Mâchesallad

1.0 

förp.

Körsbärstomater

10.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 279

Kcal / portion: 1430

GBR (GI) / port: 5

Recept: 5719 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 21%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 512 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Vetemjöl 4.0 dl 15%

Smör kallt 200.0 gram 25%

Vatten kallt 2.0 msk 0%

 

Fyllning:

Lax kallrökt 700.0 gram 26%

Dill 1.0 kruka 0%

Ägg 3.0 styck 3%

Grädde 3.0 dl 19%

Hårdost lagrad, riven 150.0 gram 10%

Salt 0%

Peppar 0%

 

Sallad:

Mâchesallad 1.0 förp. 0%

Körsbärstomater 10.0 styck 1%

Tillagning (2 tim )

  1. Blanda mjöl med ytterst lite salt. Blanda i kylskåpskallt smör till en smulig massa.

  2. Tillsätt kallt vatten. Arbeta ihop till en fast deg. Tryck ut degen i en pajform. Ställ pajformen i kylskåp 30 minuter.

  3. Sätt ugnen på 200°C.

  4. Grädda pajskal cirka 15 minuter. Tag ut och låt svalna.

  5. Skär lax i kuber. Hacka dill. Riv ost.

  6. Vispa ihop ägg, grädde och ost.

  7. Lägg lax i pajskalet. Strö över dill. Häll över äggstanning.

  8. Grädda paj i cirka 35 minuter.

  9. Skär upp portionsbitar och lägg i plastlådor. Ställ in lådorna i frys.

  10. Värm paj vid behov i micro. Servera med sallad.

Kockens kommentar

Laxen är redan salt så var försiktig med att salta, eller hoppa över saltet helt.

Fler recept inom Matlåda

Liknande recept som Laxpaj (matlåda)