Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 711

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2843 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 33%
Parmaskinka skivad 4.0 skivor 4%
Vispgrädde 2.0 dl 25%
Balsamvinäger röd } 2.0 msk 1%
Kycklingfond konc. 1.0 msk 2%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Salsa:
Hallon färska 4.0 dl 2%
Rödlök hackad 2.0 msk 0%
Balsamvinäger röd } 2.0 msk 1%
Hasselnötskärnor 1.0 dl 12%
Salt 1.0 krm 0%
Färskpotatis med skal 800.0 gram 17%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Förbered: Sätt ugnen på 225°C.
Skala vitlök. Skala och hacka rödlök.
Rosta (stek i torr panna) hasselnötter, samt grovhacka dem. Rengör potatis. - Kyckling: Krydda filéerna med salt, peppar och oregano. Hetta upp matfett i panna och bryn filéerna hastigt runt om till fin färg.
- Linda parmaskinka runt filéerna. Lägg över i ugnssäker form med hög kant.
- Rör ihop grädde, balsamvinäger, fond och tillsätt pressad vitlök. Häll det i formen.
Sätt in i ugnen i 15 minuter. - Potatis: Koka (färsk-)potatis.
- Salsa: Blanda alla ingredienser försiktigt.
Fler recept inom Menyförslag 1
Liknande recept som Parmakyckling med hallonsalsa
-
Hallonsalsa med hasselnötter (tillbehör)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Parmakyckling med hallonsalsa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Chokladdoppade jordgubbar och mangobitar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan