Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 253

Kcal / portion: 337

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1348 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 14%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Mörk choklad 70-85% 200.0 gram 85%
Jordgubbar färska 12.0 styck 3%
Mango 1.0 styck 12%
Passar till:
Champagne 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala och kärna ur mangon.
Skär i halvstora bitar. - Smält choklad i vattenbad.
Choklad får inte koka, bara smältas.
Koka upp vatten i en kastrull och ställ en mindre kastrull i vattnet. - Lägg ut smörpapper på en mindre bricka.
Doppa gubbar och mango i chokladen.
Lägg på papperet. Ställ in i kylskåp 10 min.
Fler recept inom Menyförslag 1
Liknande recept som Chokladdoppade jordgubbar och mangobitar
-
Hallonsalsa med hasselnötter (tillbehör)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Parmakyckling med hallonsalsa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Chokladdoppade jordgubbar och mangobitar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan