Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 253
    
                Kcal / portion: 337
    
                GBR (GI) / port: 6
Recept: 1348 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 14%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Mörk choklad 70-85% 200.0 gram 85%
Jordgubbar färska 12.0 styck 3%
Mango 1.0 styck 12%
Passar till:
Champagne 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala och kärna ur mangon.
Skär i halvstora bitar. - Smält choklad i vattenbad.
Choklad får inte koka, bara smältas.
Koka upp vatten i en kastrull och ställ en mindre kastrull i vattnet. - Lägg ut smörpapper på en mindre bricka.
Doppa gubbar och mango i chokladen.
Lägg på papperet. Ställ in i kylskåp 10 min. 
Fler recept inom Menyförslag 1
Liknande recept som Chokladdoppade jordgubbar och mangobitar
- 
                
                  
                
                Hallonsalsa med hasselnötter (tillbehör)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Parmakyckling med hallonsalsa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Chokladdoppade jordgubbar och mangobitar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 
              
              
                    