Lägg till ingredienser

Antal plättar: 6

Kantareller färska

6.0 

dl

Ägg

4.0 

styck

Vetemjöl

1.5 

dl

Standardmjölk (röd)

3.0 

dl

Salt

1.0 

krm

Smör normalsaltat

100.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Lönnsirap

2.0 

msk

Sallat

50.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 275

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1647 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 14%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 137 gram)

Ingredienser

Visa:

Kantareller färska 6.0 dl 2%

Ägg 4.0 styck 15%

Vetemjöl 1.5 dl 19%

Standardmjölk (röd) 3.0 dl 11%

Salt 1.0 krm 0%

Smör normalsaltat 100.0 gram 44%

 

Tillbehör:

Lönnsirap 2.0 msk 5%

Sallat 50.0 gram 0%

 

Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Rensa och grovhacka kantareller. Lägg ut sallat på tallrikar.
  2. Knäck äggen i en bunke. Rör/vispa ner mjölet tills klumpfritt. Vispa ner mjölk lite i taget. Salta lätt. Låt gärna stå en stund.
  3. Hetta upp lite av smöret i stekpanna. Lägg i en näve (1 dl) kantareller. Stek kort och häll på 1,5 dl smet. Låt steka tills stelnat. Rulla ihop och lägg över på sallatsbädd.
  4. Fortsätt med nästa kantarellpannkaka.
  5. Ringla över lönnsirap.

Fler recept inom Pannkakor, plättar

Liknande recept som Kantarellpannkaka