Grillad kalvfilé på bästa sätt

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillad kalvfilé på bästa sätt

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalvfilé hel bit

800.0 

gram

Matolja till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Laurent-Perrier Brut Millésimé

Mousserat torrt vitt vin
Pris: 449 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 270

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1079 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 22%

Fett: 7%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 179 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvfilé hel bit 800.0 gram 78%

Matolja till stekning 2.0 msk 22%

Salt och peppar 0%

Tillagning (15 min + 4 tim )

  1. Sätt ugnen på 100-125ºC.
  2. Putsa köttet rent från hinnor. Salta och peppra.
  3. Hetta upp matfett i stekpanna och bryn köttet runt om till fin yta.
  4. Sätt in i ugnen till innertemperatur 58-60ºC. Tillagningstid cirka 2 timmar.
  5. Ta ut köttet och låt det vila i minst 1 timme i rumstemperatur utan folie.
  6. Sätt på grillen och förbered tillbehör.
  7. Skär köttet i tjocka portionsbitar. Pensla köttet med olja. Krydda vid behov. Grilla köttet på hög värme till fin stekyta.

Kockens kommentar

Bästa grillresultat får man om man förlagar köttet i ugn i god tid innan grillning skall ske. Dessutom slipper man stress och tidproblem i samband med måltiden. Jämför recept Bästa oxfilén.

Ju lägre ugnstemperatur desto jämnare genomstekt blir köttet och det tar längre tid. Ungslaga gärna köttet på förmiddagen för senare grillning på kvällen.

Passar till

Hollandaisesås

Hemlagad béarnaise

Alt: Bästa oxfilén

Fler recept inom Kalvfilé, kalvbiff

Liknande recept som Grillad kalvfilé på bästa sätt