Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 210

Kcal / portion: 54

GBR (GI) / port: 0
Recept: 856 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 10%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé färsk 300.0 gram 63%
Salt 1.0 msk 0%
Strösocker 1.0 msk 7%
Rosépeppar 1.0 tsk 0%
Skal av lime 1.0 styck 1%
Crostini } 16.0 styck 29%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skär bort skinnet och ta bort ben från laxen. Fintärna laxen och lägg i bunke.
- Krossa rosépepparkornen.
Riv grönt limeskal. - Blanda alla ingredienser i en bunke.
Ställ kallt i minst 10 minuter. - Skiva och rosta baguetteskivor om inte färdiga crostini finns.
- Ta ut laxen och gör små bollar.
Lägg bollarna på brödskivorna.
Fler recept inom Snittar & toasts
Liknande recept som Rimmad laxboll med rosépeppar
-
Heta ostquesadillas (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Råbiff på pumpernickel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Getost och paprika
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Potatiskaka med lax och crème fraîche (drinktilltugg)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brie & papaya quesadillas (drinktilltugg)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Quesadilla med salami (drinktilltugg)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grilltoast guacamole (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frasvåfflor med löjrom, crème fraîche och rödlök
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Avokado- och sardellröra på crostini
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Thai räktoast (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan