Rimmad laxboll med rosépeppar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rimmad laxboll med rosépeppar

Lägg till ingredienser

Antal crostini: 16

Laxfilé färsk

300.0 

gram

Salt

1.0 

msk

Strösocker

1.0 

msk

Rosépeppar

1.0 

tsk

Skal av lime

1.0 

styck

Crostini }

16.0 

styck

el. minibaguette

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Lanson Rosé Label

Mousserat torrt rosévin
Pris: 369 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 210

Kcal / portion: 54

GBR (GI) / port: 0

Recept: 856 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 10%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 25 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 300.0 gram 63%

Salt 1.0 msk 0%

Strösocker 1.0 msk 7%

Rosépeppar 1.0 tsk 0%

Skal av lime 1.0 styck 1%

Crostini } 16.0 styck 29%

el. minibaguette 0%

Tillagning (20 min )

  1. Skär bort skinnet och ta bort ben från laxen. Fintärna laxen och lägg i bunke.

  2. Krossa rosépepparkornen.
    Riv grönt limeskal.

  3. Blanda alla ingredienser i en bunke.
    Ställ kallt i minst 10 minuter.

  4. Skiva och rosta baguetteskivor om inte färdiga crostini finns.

  5. Ta ut laxen och gör små bollar.
    Lägg bollarna på brödskivorna.

Fler recept inom Snittar & toasts

Liknande recept som Rimmad laxboll med rosépeppar