Hasselsmörbakad laxfilé

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Hasselsmörbakad laxfilé

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé

600.0 

gram

Hasselnötskärnor

200.0 

gram

Basilika

25.0 

gram

Paprika röd

2.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Citronskal

1.0 

styck

Olivolja

2.0 

msk

Cocktailtomater

12.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Bulgur gryn

4.0 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Olivolja

0.5 

dl

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 251

Kcal / portion: 1068

GBR (GI) / port: 7

Recept: 4273 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 16%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 426 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 600.0 gram 25%

Hasselnötskärnor 200.0 gram 31%

Basilika 25.0 gram 0%

Paprika röd 2.0 styck 2%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%

Citronskal 1.0 styck 0%

Olivolja 2.0 msk 5%

Cocktailtomater 12.0 styck 1%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Bulgur gryn 4.0 dl 26%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%

Olivolja 0.5 dl 9%

Salt 0%

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
    Kärna ur paprika och skär i bitar.
    Skala och hacka vitlök.
    Riv citronskal.

  2. Hetta upp en torr panna och rosta nötterna några minuter utan att bränna dem.
    Lägg åt sidan.

  3. Koka bulgur enligt anvisning på förpackning.

  4. Hetta upp olja i stekpannan.
    Lägg i paprika och vitlök och fräs i ett par minuter tills mjukt, utan att bränna.

  5. Lägg över i matmixer den stekta vitlöks­paprikan, hasselnötter, basilika och citronskal. Salta och peppra. Grovmixa.

  6. Häll lite olja i en ugnssäker form.
    Dela laxen i kuber och lägg i formen.
    Fördela hasselmixet på laxen.
    Lägg tomaterna bredvid.
    Sätt in i ugnen i 6-7 minuter.

  7. När bulguren är klar, pressa citron över och tillsätt lite olivolja. Blanda.

Fler recept inom Lax i påsk

Liknande recept som Hasselsmörbakad laxfilé