Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 251
    
                Kcal / portion: 1068
    
                GBR (GI) / port: 7
Recept: 4273 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 16%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Laxfilé 600.0 gram 25%
Hasselnötskärnor 200.0 gram 31%
Basilika 25.0 gram 0%
Paprika röd 2.0 styck 2%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%
Citronskal 1.0 styck 0%
Olivolja 2.0 msk 5%
Cocktailtomater 12.0 styck 1%
Tillbehör:
Bulgur gryn 4.0 dl 26%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Olivolja 0.5 dl 9%
Salt 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
Kärna ur paprika och skär i bitar.
Skala och hacka vitlök.
Riv citronskal. - Hetta upp en torr panna och rosta nötterna några minuter utan att bränna dem. 
Lägg åt sidan. - Koka bulgur enligt anvisning på förpackning. 
 - Hetta upp olja i stekpannan. 
Lägg i paprika och vitlök och fräs i ett par minuter tills mjukt, utan att bränna. - Lägg över i matmixer den stekta vitlökspaprikan, hasselnötter, basilika och citronskal. Salta och peppra. Grovmixa.
 - Häll lite olja i en ugnssäker form.
Dela laxen i kuber och lägg i formen.
Fördela hasselmixet på laxen.
Lägg tomaterna bredvid.
Sätt in i ugnen i 6-7 minuter. - När bulguren är klar, pressa citron över och tillsätt lite olivolja. Blanda.
 
Fler recept inom Lax i påsk
Liknande recept som Hasselsmörbakad laxfilé
- 
                
                  
                
                Gravad lax garam masala med citronsenapscreme
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Ciderinkokt lax med äppelyoghurt
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Snabbgravad rosélax (Buffé)
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Snabbgravad lax
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Citronlax med sherrysås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Laxaladåb - kall inkokt lax
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
 - 
                
                  
                
                Kall inkokt lax
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI
 - 
                
                  
                
                Saumon surprise (laxöverraskning)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Laxfilé ā la Willy
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 
              
              
                    