Myntabulgur libanesisk touch (tillbehör)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Myntabulgur libanesisk touch (tillbehör)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bulgur gryn

2.0 

dl

Grönsaksfond konc.

1.0 

msk

Bladpersilja

1.0 

knippe

Mynta färsk

1.0 

kruka

Tomater

2.0 

styck

Gurka

0.5 

styck

Olivolja

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 268

GBR (GI) / port: 9

Recept: 1073 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 5%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 232 gram)

Ingredienser

Visa:

Bulgur gryn 2.0 dl 53%

Grönsaksfond konc. 1.0 msk 4%

Bladpersilja 1.0 knippe 1%

Mynta färsk 1.0 kruka 2%

Tomater 2.0 styck 3%

Gurka 0.5 styck 2%

Olivolja 0.5 dl 35%

Salt och peppar 0%

Tillagning (45 min )

  1. Koka bulgur med grönsaksfond enligt anvisning på förpackning. Låt svalna.
  2. Finhacka noggrant persilja och mynta. Kärna ur gurkan och finhacka. Kärna ur tomaterna och finhacka. (Kärna ur = ta bort det lösa innanmätet).
  3. Blanda alla ingredienserna i en skål. Smaka av med salt och peppar. Salladen bör stå och dra i 30 minuter.

Kockens kommentar

Fler recept inom Couscous-, bulgurtillbehör

Liknande recept som Myntabulgur libanesisk touch (tillbehör)