Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 268

GBR (GI) / port: 9
Recept: 1073 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 5%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Bulgur gryn 2.0 dl 53%
Grönsaksfond konc. 1.0 msk 4%
Bladpersilja 1.0 knippe 1%
Mynta färsk 1.0 kruka 2%
Tomater 2.0 styck 3%
Gurka 0.5 styck 2%
Olivolja 0.5 dl 35%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Koka bulgur med grönsaksfond enligt anvisning på förpackning. Låt svalna.
- Finhacka noggrant persilja och mynta. Kärna ur gurkan och finhacka. Kärna ur tomaterna och finhacka. (Kärna ur = ta bort det lösa innanmätet).
- Blanda alla ingredienserna i en skål. Smaka av med salt och peppar. Salladen bör stå och dra i 30 minuter.
Kockens kommentar
Fler recept inom Couscous-, bulgurtillbehör
Liknande recept som Myntabulgur libanesisk touch (tillbehör)
-
Bulgur eller couscous till maten
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Saffranscouscous med grönsaker
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Myntabulgur libanesisk touch (tillbehör)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan