Syrlig bulgursallad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Syrlig bulgursallad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bulgur gryn

3.0 

dl

Vatten

6.0 

dl

Grönsaksfond konc.

2.0 

msk

 

Tomater

5.0 

styck

Äpple syrligt

1.0 

styck

Paprika röd

1.0 

styck

Mango

1.0 

styck

Citron (juice+kött)

1.0 

styck

Persilja till garnering

 

 

Svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 58

Kcal / portion: 319

GBR (GI) / port: 9

Recept: 1274 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 552 gram)

Ingredienser

Visa:

Bulgur gryn 3.0 dl 66%

Vatten 6.0 dl 0%

Grönsaksfond konc. 2.0 msk 7%

 

Tomater 5.0 styck 7%

Äpple syrligt 1.0 styck 4%

Paprika röd 1.0 styck 3%

Mango 1.0 styck 13%

Citron (juice+kött) 1.0 styck 4%

Persilja till garnering 0%

Svartpeppar 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (25 min )

  1. Koka bulgur i vatten och fond på svag värme, tills vattnet kokat in (cirka 10 minuter).
  2. Tag av kastrullen och låt bulguren svalna.
  3. Gröp ur kärnhuset ur tomaterna och släng. Hacka tomater, äpple, paprika och mango i små tärningar. Lägg i en skål.
  4. Pressa över citronjuice. Klipp persilja över. Vrid några varv med pepparkvarnen. Blanda.
  5. Blanda bulgur med sallad.

Kockens kommentar

Enkel och fräsch rätt som passar perfekt till grillat och sommaren. Går även att äta som en enkel huvudrätt.

Fler recept inom Couscous-, bulgurtillbehör

Liknande recept som Syrlig bulgursallad