Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 58

Kcal / portion: 319

GBR (GI) / port: 9
Recept: 1274 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Bulgur gryn 3.0 dl 66%
Vatten 6.0 dl 0%
Grönsaksfond konc. 2.0 msk 7%
Tomater 5.0 styck 7%
Äpple syrligt 1.0 styck 4%
Paprika röd 1.0 styck 3%
Mango 1.0 styck 13%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 4%
Svartpeppar 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Koka bulgur i vatten och fond på svag värme, tills vattnet kokat in (cirka 10 minuter).
- Tag av kastrullen och låt bulguren svalna.
- Gröp ur kärnhuset ur tomaterna och släng. Hacka tomater, äpple, paprika och mango i små tärningar. Lägg i en skål.
- Pressa över citronjuice. Klipp persilja över. Vrid några varv med pepparkvarnen. Blanda.
- Blanda bulgur med sallad.
Kockens kommentar
Enkel och fräsch rätt som passar perfekt till grillat och sommaren. Går även att äta som en enkel huvudrätt.
Fler recept inom Couscous-, bulgurtillbehör
Liknande recept som Syrlig bulgursallad
-
Bulgur eller couscous till maten
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Saffranscouscous med grönsaker
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Myntabulgur libanesisk touch (tillbehör)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan