Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Saffranscouscous med grönsaker
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 56
Kcal / portion: 251
GBR (GI) / port: 10
Recept: 1005 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Couscous 2.5 dl 72%
Vatten 3.0 dl Äts ej
Saffran 0.5 gram 0%
Fänkål 1.0 styck 6%
Rödlök 1.0 styck 6%
Squash 1.0 styck 5%
Paprika röd 1.0 styck 4%
Aubergine 1.0 styck 7%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 10 min )
- Sätt ugnen till 225°C.
- Ansa fänkål. Skala lök. Grovskär i bitar. Lägg på långpanna. Häll över lite olja. Sätt in mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
- Ansa och skär squash, paprika och aubergine i stora bitar. Blanda ner allt i långpannan.
- Häll på lite olja, honung, salt och peppar.
- Sätt i ugn cirka 45 minuter, vänd runt någon gång. Grönsakerna skall mjukna och få fin färg.
- Blanda couscous och saffran i en skål. Koka upp vatten med lite olja och salt. Häll vattnet på couscousen. Låt stå 15 minuter. Rör om och blanda ner grönsakerna.
- Serveras till mat eller som ensamrätt.
Kockens kommentar
Andra grönsaker och rotfrukter kan användas. Rotfrukter tas med i första omgången i ugnen.
Fler recept inom Couscous-, bulgurtillbehör
Liknande recept som Saffranscouscous med grönsaker
-
Bulgur eller couscous till maten
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Saffranscouscous med grönsaker
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Myntabulgur libanesisk touch (tillbehör)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan