Saffranscouscous med grönsaker

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Saffranscouscous med grönsaker

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Couscous

2.5 

dl

Vatten

3.0 

dl

Saffran

0.5 

gram

 

Fänkål

1.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Squash

1.0 

styck

Paprika röd

1.0 

styck

Aubergine

1.0 

styck

Matolja (rapsolja)

 

 

Honung flytande

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 56

Kcal / portion: 251

GBR (GI) / port: 10

Recept: 1005 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 450 gram)

Ingredienser

Visa:

Couscous 2.5 dl 72%

Vatten 3.0 dl Äts ej

Saffran 0.5 gram 0%

 

Fänkål 1.0 styck 6%

Rödlök 1.0 styck 6%

Squash 1.0 styck 5%

Paprika röd 1.0 styck 4%

Aubergine 1.0 styck 7%

Matolja (rapsolja) %

Honung flytande 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (1 tim 10 min )

  1. Sätt ugnen till 225°C.
  2. Ansa fänkål. Skala lök. Grovskär i bitar. Lägg på långpanna. Häll över lite olja. Sätt in mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
  3. Ansa och skär squash, paprika och aubergine i stora bitar. Blanda ner allt i långpannan.
  4. Häll på lite olja, honung, salt och peppar.
  5. Sätt i ugn cirka 45 minuter, vänd runt någon gång. Grönsakerna skall mjukna och få fin färg.
  6. Blanda couscous och saffran i en skål. Koka upp vatten med lite olja och salt. Häll vattnet på couscousen. Låt stå 15 minuter. Rör om och blanda ner grönsakerna.
  7. Serveras till mat eller som ensamrätt.

Kockens kommentar

Andra grönsaker och rotfrukter kan användas. Rotfrukter tas med i första omgången i ugnen.

Fler recept inom Couscous-, bulgurtillbehör

Liknande recept som Saffranscouscous med grönsaker