Bulgur eller couscous till maten

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bulgur eller couscous till maten

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bulgur gryn

3.0 

dl

el. couscous

 

 

Vatten

6.0 

dl

Salt

 

 

Matolja (rapsolja)

 

 

 

Kockskolan:

 

Couscousångare >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 212

GBR (GI) / port: 29

Recept: 847 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 0%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 156 gram)

Ingredienser

Visa:

Bulgur gryn 3.0 dl 100%

el. couscous 0%

Vatten 6.0 dl Äts ej

Salt 0%

Matolja (rapsolja) 0%

 

Kockskolan:

Couscousångare > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Bulgur: Koka enligt förpackning. Koka upp vattnet. Tillsätt gryn. Rör om. Koka under lock på medellåg värme 10-12 minuter, tills vattnet försvunnit. Tag av kastrullen från värmen och låt stå i cirka 5 minuter. Smaka av med salt.
  2. Couscous: Koka enligt förpackning. Koka upp vatten med lite olja och salt. Häll vattnet på couscousen och låt stå i 5 minuter eller mer. Rör om.

Kockens kommentar

Bulgur och couscous är bra alternativ till ris eller potatis. Lättkokta grönsaker kan med fördel blandas ner i anrättningen.

Passar till

Stekt fisk

Stekt kött

Fler recept inom Couscous-, bulgurtillbehör

Liknande recept som Bulgur eller couscous till maten