Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Bulgur eller couscous till maten
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 136
Kcal / portion: 212
GBR (GI) / port: 29
Recept: 847 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 0%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Bulgur gryn 3.0 dl 100%
el. couscous 0%
Vatten 6.0 dl Äts ej
Salt 0%
Kockskolan:
Couscousångare > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Bulgur: Koka enligt förpackning. Koka upp vattnet. Tillsätt gryn. Rör om. Koka under lock på medellåg värme 10-12 minuter, tills vattnet försvunnit. Tag av kastrullen från värmen och låt stå i cirka 5 minuter. Smaka av med salt.
- Couscous: Koka enligt förpackning. Koka upp vatten med lite olja och salt. Häll vattnet på couscousen och låt stå i 5 minuter eller mer. Rör om.
Kockens kommentar
Bulgur och couscous är bra alternativ till ris eller potatis. Lättkokta grönsaker kan med fördel blandas ner i anrättningen.
Passar till
Fler recept inom Couscous-, bulgurtillbehör
Liknande recept som Bulgur eller couscous till maten
-
Bulgur eller couscous till maten
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Saffranscouscous med grönsaker
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Myntabulgur libanesisk touch (tillbehör)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan