Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 136

GBR (GI) / port: 0
Recept: 813 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 10%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Inläggningssill 200.0 gram 51%
Koriander färsk 1.0 kruka 1%
Ingefära färsk 2.0 cm 2%
Äpple helst rött 1.0 styck 6%
Yoghurt turkisk 250.0 gram 34%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 1 tim )
- Finhacka koriander (se kommentar).
Skala och finriv ingefära.
Kärna ur äpple, halvera och skiva tunt.
Skär sillen i bitar. - Blanda alla ingredienser i en bunke.
Låt stå och dra i minst 1 timme.
Kockens kommentar
Koriander har en speciell smak som inte alla tycker om. Var därför lite försiktig med mängden enligt egen smak.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Koriander- och ingefärssill (buffémat)
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjeröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fräsch yoghurtsill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tångsill
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestosill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinaigrette
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *