Quinoaplättar med päronsalsa

Foto: Ulf Huett

Quinoaplättar med päronsalsa

Lägg till ingredienser

Antal plättar: 30

Quinoafrön torkade

1.0 

dl

Vatten

2.0 

dl

Grönsaksfond konc.

0.5 

tsk

Gurkmeja mald

1.0 

krm

 

Ägg ekologiska

3.0 

styck

Mjölk ekologisk

4.0 

dl

Vetemjöl ekologisk

1.5 

dl

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Rapsolja

1.0 

msk

 

Salsa:

 

Päron svenska

2.0 

styck

Citronjuice

1.0 

msk

Vatten

0.5 

dl

Strösocker

0.5 

dl

Ingefära färskriven

0.5 

msk

Yoghurt turkisk

1.0 

dl

Mynta till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

Plättlagg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 59

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1764 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 5%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 49 gram)

Ingredienser

Visa:

Quinoafrön torkade 1.0 dl 17%

Vatten 2.0 dl 0%

Grönsaksfond konc. 0.5 tsk 0%

Gurkmeja mald 1.0 krm 0%

 

Ägg ekologiska 3.0 styck 13%

Mjölk ekologisk 4.0 dl 14%

Vetemjöl ekologisk 1.5 dl 18%

Smör normalsaltat 1.0 msk 5%

Rapsolja 1.0 msk 6%

 

Salsa:

Päron svenska 2.0 styck 7%

Citronjuice 1.0 msk 0%

Vatten 0.5 dl 0%

Strösocker 0.5 dl 11%

Ingefära färskriven 0.5 msk 0%

Yoghurt turkisk 1.0 dl 7%

Mynta till garnering 0%

 

Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

Plättlagg > Äts ej

Tillagning (50 min )

  1. Häll quinoan i en sil och skölj i hett vatten. Koka quinoan 10-12 minuter i dubbla mängden vatten med grönsaksfond och gurkmeja. Fluffa upp quinoan med en gaffel. Låt den kallna.
  2. Vispa samman ägg, mjölk, mjöl till en klumpfri smet. Blanda i quinoan.
  3. Droppa lite rapsolja och smör i en plättpanna och hetta upp. Stek plättar.
  4. Päronsalsa: Skala och dela päronet i bitar. Blanda citron, vatten och socker i en kastrull och koka upp. Lägg i päronbitarna. Tillsätt riven ingefära.
  5. Toppa quinoapannkakorna med 1 tsk yoghurt och lite päronsalsa. Garnera med mynta.

Kockens kommentar

Detta är andrapriset i "Flippa Sveriges bästa pannkaka" 2008, en tävling bland skolelever som drivs av Barnens Egen Matskola. Receptet är tillagat av Stephanie, Hanna och Sara från Sturebyskolan Enskede. Fler pannkaksrecept hittar du i boken Barnens bästa pannkakor, Tiden förlag. Fotograf: Ulf Huett.

Fler recept inom Pannkakor, plättar

Liknande recept som Quinoaplättar med päronsalsa