Ingefärsbakade färska fikon med äpple och vaniljglass

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ingefärsbakade färska fikon med äpple och vaniljglass

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fikon färska

8.0 

styck

Äpple rött, syrligt

2.0 

styck

Ingefära inlagd (gari)

15.0 

gram

Smör normalsaltat

50.0 

gram

 

Vaniljglass

0.5 

liter

 

Kockskolan:

 

Om glass >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 402

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1608 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 9%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 266 gram)

Ingredienser

Visa:

Fikon färska 8.0 styck 14%

Äpple rött, syrligt 2.0 styck 6%

Ingefära inlagd (gari) 15.0 gram 1%

Smör normalsaltat 50.0 gram 23%

 

Vaniljglass 0.5 liter 56%

 

Kockskolan:

Om glass > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela fikonen i båtar/klyftor. Kärna ur äpplen och tärna. Finhacka ingefära.
  3. Lägg fikon, äpple och ingefära i en ugnsfast form. Klicka över smör. Sätt in i ugnen i 12 minuter.
  4. Serveras varm med kall vaniljglass.

Fler recept inom Glassdessert ¤

Liknande recept som Ingefärsbakade färska fikon med äpple och vaniljglass