Ingefärsgranola med äpple och vaniljglass

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ingefärsgranola med äpple och vaniljglass

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Äpple rött, syrligt

4.0 

styck

Ingefära inlagd (gari)

10.0 

gram

Müsli granola }

5.0 

dl

Smör normalsaltat

100.0 

gram

 

Vaniljglass

0.5 

liter

Pitahaya, drakfrukt

0.5 

styck

el. annan exotisk frukt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om glass >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 696

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2784 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 11%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 320 gram)

Ingredienser

Visa:

Äpple rött, syrligt 4.0 styck 7%

Ingefära inlagd (gari) 10.0 gram 0%

Müsli granola } 5.0 dl 33%

Smör normalsaltat 100.0 gram 26%

 

Vaniljglass 0.5 liter 32%

Pitahaya, drakfrukt 0.5 styck 1%

el. annan exotisk frukt %

 

Kockskolan:

Om glass > %

Tillagning (20 min )

  1. Kärna ur och tärna äpple. Skala och finhacka ingefära.
  2. Hetta upp smör i panna på medelvärme. Lägg i äpple, ingefära och müsli. Fräs utan att bränna tills äpplet mjuknat.
  3. Fördela äppelfräset i portionsglas. Toppa med vaniljkula och skivad frukt.

Kockens kommentar

Granola är en form av müsli bestående rostade veteflingor, nötter, honung, torkad frukt med mera.

Fler recept inom Glassdessert ¤

Liknande recept som Ingefärsgranola med äpple och vaniljglass