Kantarellpaj med rucola

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kantarellpaj med rucola

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pajdeg osötad

1.0 

sats

 

Kantareller färska

200.0 

gram

Timjan färskhackad

1.0 

msk

Rödlök

0.3 

styck

Olivolja

2.0 

msk

Rucolasallat

20.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Ägg

2.0 

styck

Mjölk

1.0 

dl

Grädde

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Carlsberg Sort Guld

Ljus medium lager
Pris: 13 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 262

Kcal / portion: 599

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2395 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 9%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 229 gram)

Ingredienser

Visa:

Pajdeg osötad 1.0 sats 64%

 

Kantareller färska 200.0 gram 2%

Timjan färskhackad 1.0 msk 0%

Rödlök 0.3 styck 1%

Olivolja 2.0 msk 9%

Rucolasallat 20.0 gram 0%

Salt och peppar 0%

 

Ägg 2.0 styck 5%

Mjölk 1.0 dl 3%

Grädde 1.0 dl 15%

Salt och peppar 0%

Tillagning (40 min + 2 tim )

  1. Förbered och tillaga pajskal i god tid.
    2 timmar eller mer i förväg.
    Se separat recept. Förgrädda i 200°C.

  2. Rensa svamp och skär i mindre bitar.
    Skala lök. Finhacka lök och timjan.

  3. Hetta upp en panna och torrstek svampen tills all vätska ångat bort.
    Sätt ugnen på 175°C.

  4. Tillsätt olja, lök och timjan i pannan.
    Fräs detta i en halv minut utan att bränna. Dra åt sidan. Riv över rucola.
    Salta och peppra. Fördela ut i pajskalet.

  5. Vispa upp ägg med gaffel i en skål.
    Tillsätt mjölk, grädde, salt och peppar.
    Häll äggsmeten över pajen.
    Sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.

Fler recept inom Pajer & smörgåstårtor

Liknande recept som Kantarellpaj med rucola