Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 114

GBR (GI) / port: 0
Recept: 458 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Matjessill 1.0 filé 31%
Ägg 2.0 styck 27%
Rödlök 0.5 styck 7%
Dill 2.0 kvistar 1%
Gräddfil 1.0 dl 30%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Hårdkoka ägg i ca 10 minuter.
Låt kallna i kallt vatten. - Skala och finhacka lök.
Skala och finhacka ägg.
Finhacka dill.
Skär sillen i bitar.
Blanda allt försiktigt. - Varva röra med gräddfil i små glas.
Toppa med svartpeppar och lite dill.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Matjesröra i glas
-
Tångsill
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fräsch yoghurtsill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestosill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Matjesröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sellerisill med wasabismak
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smakrik sillsallad med tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan