Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Mörkt bröd

4.0 

skivor

Ägg

6.0 

styck

Äggula

2.0 

styck

Gul lök hackad

2.0 

msk

Gräslök finhackad

2.0 

msk

Dill finhackad

2.0 

msk

Ansjovisfilé konserv

6.0 

styck

Vitpeppar

1.0 

krm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 254

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1015 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 8%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 142 gram)

Ingredienser

Visa:

Mörkt bröd 4.0 skivor 39%

Ägg 6.0 styck 37%

Äggula 2.0 styck 10%

Gul lök hackad 2.0 msk 1%

Gräslök finhackad 2.0 msk 0%

Dill finhackad 2.0 msk 0%

Ansjovisfilé konserv 6.0 styck 6%

Vitpeppar 1.0 krm 0%

Tillagning (12 min )

  1. Koka 6 ägg på medellåg värme tills de är hårdkokta (ca 5 min).

  2. Mosa äggen och ansjovisfiléerna och blanda sedan alla ingredienser utom brödskivorna.

  3. Fördela gubbröran på brödskivorna strax innan servering.

Kockens kommentar

Detta är, som så ofta, en variant av klassisk gubbröra som innehöll kokt potatis och inte crème fraiche.

Klassisk gubbröra:

Gubbarna kom hem hem från krogen på småtimmarna och hungern slog till. Vid titt i kylskåpet fanns det bara några kalla potatisar, ett par kokta ägg sedan frukosten, en burk ansjovis och några lökar, lite gräslök.

Äggen skalades och skars i lagom stora bitar tillsammans med den kalla potatisen, löken, ansjovisen. Gräslöken hackades och allt blandades med lite av ansjovisspadet.

Fler recept inom Sillrätter

Liknande recept som Gubbröra