Jordgubbar, maräng och cointreaukräm

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Jordgubbar, maräng och cointreaukräm

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 12

Jordgubbar färska

1.0 

liter

Maränger små

80.0 

gram

 

Kräm:

 

Äggula

4.0 

styck

Strösocker

4.0 

msk

Smör kallt

50.0 

gram

Vispgrädde

3.0 

dl

Cointreau

4.0 

msk

el. annan likör

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas maränger >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 242

Kcal / portion: 216

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2588 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 16%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 89 gram)

Ingredienser

Visa:

Jordgubbar färska 1.0 liter 8%

Maränger små 80.0 gram 12%

 

Kräm:

Äggula 4.0 styck 8%

Strösocker 4.0 msk 9%

Smör kallt 50.0 gram 14%

Vispgrädde 3.0 dl 42%

Cointreau 4.0 msk 8%

el. annan likör %

 

Kockskolan:

Så lagas maränger > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Kräm: Ta fram en stor kastrull och en mindre bunke som passar i den stora. Häll vatten i kastrullen och koka upp. Låt sedan sjuda.
  2. Häll äggulor och socker i bunken. Sätt ner den i kastrullen och vispa till pösig smet.
  3. Tillsätt Cointreau under vispning. Vispa tills smeten är tjock och porös. Ta ur bunken ur kastrullen.
  4. Vispa ner kallt smör klickvis och vispa sedan ner grädden.
  5. Servera: Fördela jordgubbar i halvsmå glas. Smula över maräng och toppa med kräm.

Kockens kommentar

Smeten får inte bli för varm då den lätt kan skära sig. Att koka i vattenbad förhindrar detta.

Fler recept inom Maräng ¤

Liknande recept som Jordgubbar, maräng och cointreaukräm