Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 239

Kcal / portion: 411

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1645 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 16%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Avokado 2.0 styck 26%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Olivolja 0.5 dl 23%
Sambal oelekpasta } 0.5 tsk 0%
Salt 0%
Mörkt multikornsbröd 4.0 skivor 32%
Tvärnöskinka skivad 120.0 gram 18%
Alfagroddar 50.0 gram 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala avokado och ta bort kärnan.
- Mixa avokado med saften av citron, olivolja och sambal oelek. Smaka av med salt.
- Bred avokadoröra på brödet.
Lägg på torkad skinka.
Toppa rikligt med alfagroddar.
Kockens kommentar
Tvärnöskinka är svensk lufttorkad skinka. I brist på sådan går det bra med annan (lufttorkad) skinka.
Fler recept inom Mackor
Liknande recept som Fräsch avokadosmörgås med tvärnöskinka och alfagroddar
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Club sandwich - aristokratisk kycklingmacka
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skinktoast
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Panini med brie och salami
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Panini med leverpastej och gurka
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Panini med kalkon
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varm räktoast med mango, chili och tomat
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan