Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 203

GBR (GI) / port: 1
Recept: 813 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 5%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé färsk 240.0 gram 53%
Tamarisoja } 1.0 dl 8%
Lime färskpressad 2.0 styck 3%
Sambal oelekpasta } 0.5 tsk 0%
Tunnbröd hårt 4.0 skivor 26%
Rucolasallat 100.0 gram 3%
Rödbetsgroddar 40.0 gram 2%
Sesamfrön 0.5 msk 3%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 1 tim 30 min )
- Skär laxen i bitar.
Lägg över i en skål.
Riv grönt limeskal. - Blanda tamari med saften av lime, limeskal och sambal oelek. Häll det över laxen.
Låt marinera i cirka 1 1/2 timme. - Ta ur laxen ur marinaden. Hetta upp en (grill-)panna på högsta värme. Halstra (stek utan fett) laxen lätt på båda sidorna.
- Fördela sallat och groddar på tunnbröd.
Lägg på lax och strö sesamfrön över.
Fler recept inom Mackor
Liknande recept som Limelax på hårt tunnbröd
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Club sandwich - aristokratisk kycklingmacka
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skinktoast
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Panini med brie och salami
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Panini med leverpastej och gurka
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Panini med kalkon
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varm räktoast med mango, chili och tomat
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan