Limelax på hårt tunnbröd

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Limelax på hårt tunnbröd

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé färsk

240.0 

gram

Tamarisoja }

1.0 

dl

Lime färskpressad

2.0 

styck

Sambal oelekpasta }

0.5 

tsk

 

Tunnbröd hårt

4.0 

skivor

Rucolasallat

100.0 

gram

Rödbetsgroddar

40.0 

gram

Sesamfrön

0.5 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 203

GBR (GI) / port: 1

Recept: 813 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 5%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 157 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 240.0 gram 53%

Tamarisoja } 1.0 dl 8%

Lime färskpressad 2.0 styck 3%

Sambal oelekpasta } 0.5 tsk 0%

 

Tunnbröd hårt 4.0 skivor 26%

Rucolasallat 100.0 gram 3%

Rödbetsgroddar 40.0 gram 2%

Sesamfrön 0.5 msk 3%

Tillagning (15 min + 1 tim 30 min )

  1. Skär laxen i bitar.
    Lägg över i en skål.
    Riv grönt limeskal.

  2. Blanda tamari med saften av lime, limeskal och sambal oelek. Häll det över laxen.
    Låt marinera i cirka 1 1/2 timme.

  3. Ta ur laxen ur marinaden. Hetta upp en (grill-)panna på högsta värme. Halstra (stek utan fett) laxen lätt på båda sidorna.

  4. Fördela sallat och groddar på tunnbröd.
    Lägg på lax och strö sesamfrön över.

Fler recept inom Mackor

Liknande recept som Limelax på hårt tunnbröd