Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 212

Kcal / portion: 809

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3235 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 13%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Laxfilé färsk 600.0 gram 34%
Salt 1.0 tsk 0%
Äggula 8.0 styck 13%
Koriander färsk 50.0 gram 0%
Citronskal 1.0 styck 0%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Grädde 2.0 msk 3%
Müsli } 2.0 dl 9%
Romansallat baby 0.5 kruka 0%
Hamburgerbröd 4.0 styck 18%
Jordgubbar? 4.0 styck 0%
Röra:
Creme fraiche 2.0 dl 20%
Rödlök 0.5 styck 1%
Äpple helst rött 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Mixa: Riv citronskal. Skinna av laxen, skär i bitar och lägg i matberedare.
Tillsätt salt, äggulor, koriander, citronskal, sambal oelek och grädde. Mixa väl.
Sätt in i kylskåp i cirka 1 timme.
Sätt på grillen. - Röra: Finhacka rödlök, vitlök och äpple.
Tillsätt salt och blanda med crème fraiche. - Burgare: Häll ut müsli på en tallrik.
Forma hamburgare av laxsmeten.
Vänd burgarna i müslin. - Grilla burgarna cirka 2 min på var sida.
Riv sallat och lägg på brödets undre del.
Lägg på röra och sedan laxburgare.
Lägg på locket. Toppa t.ex. med en jordgubbe på en grillpinne.
Kockens kommentar
Koriander är en krydda som inte alla tycker om. Använd i så fall någon annan bladkrydda. Använd gärna någon smakrik müsli med ingredienser av bl.a. nötter.
Fler recept inom Laxburgare
Liknande recept som Müslipanerad laxburgare med äppelröra
-
Brie & papaya quesadillas (plockmat)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad melon & ananas
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan