Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 225

GBR (GI) / port: 4
Recept: 900 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 3%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fikon färska 4.0 styck 13%
el. farinsocker Äts ej
Färdiga pepparkakor > 8.0 st små 20%
Roquefort 31% fett 20.0 gram 8%
Sås:
Portvin 2.0 dl 33%
Sirap ljus 0.5 dl 25%
Kanelstång 5 cm 2.0 styck Äts ej
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Häll ingredienserna till såsen i en kastrull. Låt småkoka i 15 minuter till halv mängd.
- Hetta upp smör i stekpanna på medelvärme. Smula ner pepparkakorna. Smula ner roquefort. Rör om och lägg över på hushållspapper.
- Halvera fikon. Strö över socker. Lägg i ugnssäker form och sätt i ugnen i cirka 5 minuter.
- Häll sås på serveringsfat, lägg på fikon och strö över pepparkakssmul.
Fler recept inom Godsaker på julbordet
Liknande recept som Portvinsgratinerade fikon med pepparkaksströ
-
Risgrynsgröt
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Pepparkaka med mögelost
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gräddiga mandelmusslor
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ris ā la Malta
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rödvinskokta päron med kanel och lagerblad
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gotländsk saffranspannkaka
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Saffran- och citronpannacotta
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Inkokta päron med citron och svartpeppar
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserad saffransgröt
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Ju(v)lig tiramisu
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef