Pumpaglass till halloween

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pumpaglass till halloween

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pumpa fruktkött

100.0 

gram

Apelsin hel

4.0 

styck

Vaniljglass

0.5 

liter

 

Kockskolan:

 

Om glass >

 

 

Om pumpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 308

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1233 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 5%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 290 gram)

Ingredienser

Visa:

Pumpa fruktkött 100.0 gram 2%

Apelsin hel 4.0 styck 25%

Vaniljglass 0.5 liter 73%

 

Kockskolan:

Om glass > Äts ej

Om pumpor > Äts ej

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Skala och kärna ur pumpan. Skär pumpaköttet i mindre bitar. Koka det 5 minuter i lite vatten. Häll bort vattnet. Låt svalna.
  2. Gröp ur apelsinerna. Spar juicen. Skär ut trekantsögon ur skalet. Ögonen bör luta innåt. Sätt tillbaka det utskurna ögat.
  3. Blanda apelsinjuice med pumpakött och mixa till jämn smet med mixerstav.
  4. Mjukrör glassen med elvisp, men låt den inte smälta.
  5. Blanda glass med pumpamoset. Ställ in i frysen i minst 2 timmar.
  6. Ta ut ur frysen och ta bort "ögonen". Servera genast, glassen smälter fort. När glassen börjar tina gråter frukten.

Kockens kommentar

Vill man förenkla kan man hoppa över pumpa och bara använda apelsinjuice. I stället för apelsiner kan minipumpor användas, då lämpligtvis utan apelsinkött i glassen. Än mer avancerat är att även hemlaga vaniljglassen.

Alternativ

Hemlagad vaniljglass

Ljuvlig vaniljglass

Fler recept inom Glassdessert ¤

Liknande recept som Pumpaglass till halloween