Bärpaj med smulpajsdeg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bärpaj med smulpajsdeg

Lägg till ingredienser

Portionsbitar: 8

Deg smulpaj:

 

Vetemjöl

1.5 

dl

Havregryn

1.5 

dl

Strösocker

2.0 

msk

Smör el. margarin

100.0 

gram

Pajform (22-25 cm) >

 

 

 

Fyllning:

 

Bär t.ex. jordgubbar

500.0 

gram

Strösocker

0.5 

dl

Potatismjöl

1.5 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 218

Kcal / portion: 223

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1785 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 11%

Kolhydrater: 27%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 103 gram)

Ingredienser

Visa:
Deg smulpaj:

Vetemjöl 1.5 dl 18%

Havregryn 1.5 dl 11%

Strösocker 2.0 msk 6%

Smör el. margarin 100.0 gram 41%

Pajform (22-25 cm) > %

 

Fyllning:

Bär t.ex. jordgubbar 500.0 gram 11%

Strösocker 0.5 dl 11%

Potatismjöl 1.5 msk 3%

Tillagning (45 min )

  1. Smuldeg: Smält matfett i en kastrull.
    Rör ner smör, socker, vetemjöl och havregryn i en bunke och blanda väl.

  2. Paj: Sätt ugnen på 225°C.

    Fyll botten på en ugnssäker form med bär.
    Strö över potatismjöl, sedan socker.
    Till frysta, sockrade bär endast potatismjöl.
    Strö smuldegen över.

  3. Grädda mitt i ugn i cirka 15-20 minuter, tills smuldegen fått fin färg.

Kockens kommentar

Bäralternativ: Blåbär, blåbär + hallon, vinbär, halvmogna krusbär, krusbär + jordgubbar, mogna björnbär e.d. Potatismjölet suger upp vätskan från bären så att pajen blir fastare. Ju lösare, saftigare bär desto mer potatismjöl. Äppelpaj t.ex. behöver inget mjöl.

ALTERNATIV

Vaniljsås

Jfr: Smulpaj - grundrecept

Alt: Smulpaj med rabarber

Alt: Smulpaj med äpple

Fler recept inom Efterrätter

Liknande recept som Bärpaj med smulpajsdeg