Plättar, pannkakor utan ägg, grundrecept

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Plättar, pannkakor utan ägg, grundrecept

Lägg till ingredienser

Antal pannkakor: 16

Vetemjöl

2.0 

dl

Grahamsmjöl

2.0 

dl

Sojamjöl

1.2 

dl

Salt (havssalt)

0.5 

tsk

Standardmjölk (röd)

8.0 

dl

Smör el. margarin

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Pannkakslagg >

 

 

Om pannkakor >

 

 

Så lagas pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 104

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1671 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 62 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 2.0 dl 25%

Grahamsmjöl 2.0 dl 24%

Sojamjöl 1.2 dl 10%

Salt (havssalt) 0.5 tsk 0%

Standardmjölk (röd) 8.0 dl 29%

Smör el. margarin 2.0 msk 12%

 

Kockskolan:

Pannkakslagg > Äts ej

Om pannkakor > Äts ej

Så lagas pannkakor > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Smet: Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner mjölk, lite i taget.
  2. Smält lite matfett i panna och rör sedan ner det i smeten (sen behövs inte mer fett i pannan).
  3. Grädda: Stek på medelhög värme. Häll i ett tunt lager smet i pannan. Det är lite svårt att få pannkakor utan ägg att hålla ihop. Grädda små pannkakor. Vicka på pannan så att smeten rinner ut.
  4. Vänd pannkakan då ytan stelnat. Stek ett par minuter på andra sidan.
  5. Vispa om i smeten (mjölet sjunker) och grädda nästa pannkaka utan extra smör i pannan.

Kockens kommentar

Det är lite svårt att få pannkakor utan ägg att hålla ihop. Grädda små pannkakor. Det finns pannkakor avsedda som maträtt eller som efterrätt. Läs mer > Om pannkakor.

Fler recept inom Pannkakor, plättar

Liknande recept som Plättar, pannkakor utan ägg, grundrecept