Kalventrecôte är en styckdel av kalv motsvarande entrecôte på en oxe, dvs del av ryggmuskeln.
Det är först på senare år som kalventrecôte funnits att köpa i butiker och det är inte alla butiker som har styckdelen. I Sverige har man traditionellt styckat kalv på ett annorlunda sätt, men på senare tid har man börjat stycka på franskt sätt vilket gett denna utsökta styckdel.
Entrecôte kan stekas antingen som hel detalj i ugn, eller skivad i panna.
Franska: entre = mellan och côte = revben.
Recept med Kalventrecote }
Det finns 5 recept med Kalventrecote }
-
Ugnsgratinerad kalventrecote med rosésmör och klyftpotatis
Tid: 40 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ugnsbakad hel kalventrecote med rosépepparsås
Tid: 1 tim , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Portvinskalv
Tid: 35 min (+ 1 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad portvinskalv på iPiniumplatta
Tid: 35 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillat surdegsbröd med tomat- och citronmarinerad kalventrecôte
Tid: 50 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan