Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 742

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2967 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rödspätta hel 4.0 styck 35%
Mjöl (grahams) 2.0 dl 13%
Ströbröd 2.0 dl 15%
Citronsmör:
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Smör normalsaltat 70.0 gram 17%
Olivolja 3.0 msk 11%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 18%
Grönsaker kokta 200.0 gram 2%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skölj och rensa fisken. Skinnet är lent och kan gärna vara kvar. Ansa grönsaker.
- Potatis: Skala och koka potatis.
- Panera: Blanda mjöl med ströbröd och salt på en tallrik. Vänd fisken i mjölet.
- Citronsmör: Riv citronskal, pressa juice.
Smält smör och tillsätt olja, citronskal och citronjuice. - Grönsaker: Ansa och lättkoka grönsaker.
- Steka: Hetta upp matfett på medelhög värme i panna och stek fisken på var sida i ca 4 min, tills ytan blivit lätt brun.
Kockens kommentar
Laga i ugn = lättare att få allt varmt samtidigt. Stek i het panna 2 min per sida. Lägg fisken på ungsplåt och stek färdigt i ugn på 200 grader i cirka 10 minuter.
Fler recept inom Fisk & skaldjur
Liknande recept som Helstekt rödspätta meunière (eller annan platfisk)
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad ingefärsgös (till buffé)
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nässelöverbakad laxfilé
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Enkel laxfilé i hummersås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Somrig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pannkakor med laxfyllning
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Soja- och limemarinerad laxfilé
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Annes inkokta sommarlax (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan