Helstekt rödspätta meunière (eller annan platfisk)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Helstekt rödspätta meunière (eller annan platfisk)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödspätta hel

4.0 

styck

el. annan plattfisk

 

 

Mjöl (grahams)

2.0 

dl

Ströbröd

2.0 

dl

Salt och peppar

 

 

Matfett till stekning

 

 

 

Citronsmör:

 

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Smör normalsaltat

70.0 

gram

Olivolja

3.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Grönsaker kokta

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 742

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2967 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 489 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödspätta hel 4.0 styck 35%

el. annan plattfisk 0%

Mjöl (grahams) 2.0 dl 13%

Ströbröd 2.0 dl 15%

Salt och peppar 0%

Matfett till stekning 0%

 

Citronsmör:

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Smör normalsaltat 70.0 gram 17%

Olivolja 3.0 msk 11%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 18%

Grönsaker kokta 200.0 gram 2%

Tillagning (40 min )

  1. Skölj och rensa fisken. Skinnet är lent och kan gärna vara kvar. Ansa grönsaker.

  2. Potatis: Skala och koka potatis.

  3. Panera: Blanda mjöl med ströbröd och salt på en tallrik. Vänd fisken i mjölet.

  4. Citronsmör: Riv citronskal, pressa juice.
    Smält smör och tillsätt olja, citronskal och citronjuice.

  5. Grönsaker: Ansa och lättkoka grönsaker.

  6. Steka: Hetta upp matfett på medelhög värme i panna och stek fisken på var sida i ca 4 min, tills ytan blivit lätt brun.

Kockens kommentar

Laga i ugn = lättare att få allt varmt samtidigt. Stek i het panna 2 min per sida. Lägg fisken på ungsplåt och stek färdigt i ugn på 200 grader i cirka 10 minuter.

Fler recept inom Fisk & skaldjur

Liknande recept som Helstekt rödspätta meunière (eller annan platfisk)