Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gädda hel

1.0 

styck

 

Lag:

 

Vatten till lag

3.5 

liter

Purjolök

0.5 

styck

Morot liten

1.0 

styck

Salt

2.0 

msk

Kryddpeppar hel

6.0 

styck

Citronjuice

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Pepparrot

 

 

Potatis

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 278

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1113 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 4%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 274 gram)

Ingredienser

Visa:

Gädda hel 1.0 styck 62%

 

Lag:

Vatten till lag 3.5 liter 0%

Purjolök 0.5 styck 3%

Morot liten 1.0 styck 1%

Salt 2.0 msk 0%

Kryddpeppar hel 6.0 styck 0%

Citronjuice 2.0 msk 1%

 

Tillbehör:

Smör normalsaltat 50.0 gram 33%

Pepparrot %

Potatis 0%

Tillagning (45 min )

  1. Rensa gäddan (men låt huvudet sitta kvar). Låt gäddan ligga i kallt vatten samtidigt som du gör en lag att koka den i.

  2. Lag: Tillsätt vatten, salt, peppar och citronjuice i en stor kastrull. Skär purjolök och morot i bitar och lägg i. Koka upp lagen och tag sedan av den från plattan.

  3. Potatis: Skala och koka potatis.

  4. Koka gädda: Lägg gäddan i en kastrullen. Se till att lag + vatten täcker gäddan.
    Lägg på ett lock och låt koka upp.
    Sänk sedan värmen och låt det sjuda.
    Liten gädda ca 10 min, stor 25 minuter.

  5. Tillbehör: Smält smör.
    Riv pepparrot (om färsk).

  6. När fiskköttet lätt lossar från ryggben är fisken klar. Dra av skinnet och lägg upp.

Kockens kommentar

Ha alltid med pepparrot i tub om du tänker dra upp en gädda.

Fler recept inom Fisk & skaldjur

Liknande recept som Pepparrotsgädda