Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 278

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1113 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 4%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Gädda hel 1.0 styck 62%
Lag:
Vatten till lag 3.5 liter 0%
Purjolök 0.5 styck 3%
Morot liten 1.0 styck 1%
Salt 2.0 msk 0%
Kryddpeppar hel 6.0 styck 0%
Citronjuice 2.0 msk 1%
Tillbehör:
Smör normalsaltat 50.0 gram 33%
Potatis 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Rensa gäddan (men låt huvudet sitta kvar). Låt gäddan ligga i kallt vatten samtidigt som du gör en lag att koka den i.
- Lag: Tillsätt vatten, salt, peppar och citronjuice i en stor kastrull. Skär purjolök och morot i bitar och lägg i. Koka upp lagen och tag sedan av den från plattan.
- Potatis: Skala och koka potatis.
- Koka gädda: Lägg gäddan i en kastrullen. Se till att lag + vatten täcker gäddan.
Lägg på ett lock och låt koka upp.
Sänk sedan värmen och låt det sjuda.
Liten gädda ca 10 min, stor 25 minuter. - Tillbehör: Smält smör.
Riv pepparrot (om färsk). - När fiskköttet lätt lossar från ryggben är fisken klar. Dra av skinnet och lägg upp.
Kockens kommentar
Ha alltid med pepparrot i tub om du tänker dra upp en gädda.
Fler recept inom Fisk & skaldjur
Liknande recept som Pepparrotsgädda
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad ingefärsgös (till buffé)
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nässelöverbakad laxfilé
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Enkel laxfilé i hummersås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Somrig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pannkakor med laxfyllning
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Soja- och limemarinerad laxfilé
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Annes inkokta sommarlax (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan