
Campingbröd (friluftsmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 235

Kcal / portion: 482

GBR (GI) / port: 46
Recept: 964 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 42%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Självjäsande vetemjöl 4.0 dl 88%
Salt 1.0 tsk 0%
Matolja (rapsolja) 1.0 msk 12%
Vatten 1.5 dl 0%
Tillbehör:
Kock: Primus
Tillagning (15 min )
- Arbeta ihop ingredienserna till smidig deg.
- Dela degen i portionsdelar och grädda i omgångar.
- Smörj en stekpanna med olja, platta ut degen och grädda på låg värme.
- Pensla ovansidan med lite olja och vänd med ett kast när det doftar nybakat och håll ut några minuter till.
Kockens kommentar
Självgäsande vetemjöl förekommer i handeln, men kan enkelt ordnas själv genom att blanda 4 dl vetemjöl med 2 tsk bakpulver.
Alternativ
Fler recept inom Vitt matbröd ¤
Liknande recept som Campingbröd (friluftsmat)
-
Poolish, tunn fördeg till brödbak
Tid: 5 tim 30 min (+ 14 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Strudelteig, österikisk fin pajdeg
Tid: 30 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Formbröd - grundrecept
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rostbröd, vitt bröd med mjölk och smör
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Franskbröd, långfranska, formfranska, småfranska - franskt bröd från Wien
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bergis, barkis - vitt festbröd
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Challah, vitt judiskt sabbatsbröd
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ciabatta på enkelt vis
Tid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ciabatta på vek (lös) vik-stretchad deg
Tid: 1 tim (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk ciabatta på vik-stretchad fördeg
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan