Campingbröd (friluftsmat)

Campingbröd (friluftsmat)

Lägg till ingredienser

Antal bröd: 2

Självjäsande vetemjöl

4.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

Vatten

1.5 

dl

 

Tillbehör:

 

Matolja (rapsolja)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 235

Kcal / portion: 482

GBR (GI) / port: 46

Recept: 964 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 4%

Kolhydrater: 42%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 205 gram)

Ingredienser

Visa:

Självjäsande vetemjöl 4.0 dl 88%

Salt 1.0 tsk 0%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 12%

Vatten 1.5 dl 0%

 

Tillbehör:

Matolja (rapsolja) %

Kock: Primus

Tillagning (15 min )

  1. Arbeta ihop ingredienserna till smidig deg.
  2. Dela degen i portionsdelar och grädda i omgångar.
  3. Smörj en stekpanna med olja, platta ut degen och grädda på låg värme.
  4. Pensla ovansidan med lite olja och vänd med ett kast när det doftar nybakat och håll ut några minuter till.

Kockens kommentar

Självgäsande vetemjöl förekommer i handeln, men kan enkelt ordnas själv genom att blanda 4 dl vetemjöl med 2 tsk bakpulver.

Alternativ

Damper bread, australiskt campingbröd

Tortilla

Fler recept inom Vitt matbröd ¤

Liknande recept som Campingbröd (friluftsmat)