Bli medlem (gratis)
Campingbröd (friluftsmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 235

Kcal / portion: 482

GBR (GI) / port: 46
Recept: 964 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 42%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Självjäsande vetemjöl 4.0 dl 88%
Salt 1.0 tsk 0%
Matolja (rapsolja) 1.0 msk 12%
Vatten 1.5 dl 0%
Tillbehör:
Kock: Primus
Tillagning (15 min )
- Arbeta ihop ingredienserna till smidig deg.
- Dela degen i portionsdelar och grädda i omgångar.
- Smörj en stekpanna med olja, platta ut degen och grädda på låg värme.
- Pensla ovansidan med lite olja och vänd med ett kast när det doftar nybakat och håll ut några minuter till.
Kockens kommentar
Självgäsande vetemjöl förekommer i handeln, men kan enkelt ordnas själv genom att blanda 4 dl vetemjöl med 2 tsk bakpulver.
Passar till
Fler recept inom Vitt matbröd
Liknande recept som Campingbröd (friluftsmat)
-
Poolish, deg till vitt bröd med tunn fördeg
Tid: 5 tim 30 min (+ 14 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Strudelteig, österikisk fin pajdeg
Tid: 30 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vitt formbröd - grundrecept
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Långfranska, formfranska, bergis och barkis - franskbröd från Wien
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ciabatta original med fördeg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ciabatta med riv-stretchad deg
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ciabatta med vik-stretchad deg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad challah, vitt judiskt sabbatsbröd
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan x3
-
Hembakat pitabröd
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan x3
-
Baguette på franskt bagarvis (pain riche, flûte m.fl.)
Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan