Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 330
    
                Kcal / portion: 412
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 1650 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 20%
Fett: 28%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Brieost 28% fett 1.0 styck 100%
Honung %
Tillbehör:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 200 grader.
 - Lägg osten i en ugnssäker form, helst av samma storlek som osten.
 - Skär ett rutmönster på ostens ovansida.
Sätt in i ugn cirka 15 min, tills osten mjuknat, blivit lätt rinnig. - Häll över lite honung och toppa med valnötter.
 - Servera gärna med ett gott bröd till.
 
Kockens kommentar
Vi använde smaksatt honung med jordgubbssmak, därav den röda färgen.
Alternativ: Ost med honung kan tillagas i micro.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Ugnsbakad honungsbrie med valnötter
- 
                
                  
                
                Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Enkel bärtårta
Tid: 20 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Cheesecake med citronsmak och bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Raw aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 
              
              
                
                    