Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 91
    
                Kcal / portion: 333
    
                GBR (GI) / port: 12
Recept: 1332 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Vatten 1.0 dl 0%
Strösocker 1.5 dl 43%
Druvsocker 2.0 msk 7%
Kiwi 12.0 styck 43%
Gelatinblad 1.0 styck 0%
Tillbehör:
Mörk choklad 0%
Kiwi 2.0 styck 7%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 10 min )
- Koka upp vattnet och rör ner strö- och druvsocker. Tag av från plattan.
Skala och skiva kiwifrukterna, mixa dem i en mixer/matberedare till en slät puré. - Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter. tag upp och krama ur vätskan. Lägg gelatinet i den varma sockerlagen.
 - Rör ner purén i sockerlagen och kör blandningen i glassmaskin i 30-45 minuter till fast konstistens. Om glassmaskin inte finns att tillgå, ställ in sorbeten i frysen och ta ut den då och då för att röra om.
 - Smält chokladen i vattenbad och ringla den på smörpapper i långa dekorativa trådar, precis som spaghetti. Låt den stelna.
Skiva kiwifrukterna. - Servera kiwisorbeten med chokladspaghettin och kiwiskivorna.
 
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Kiwisorbet
- 
                
                  
                
                Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Enkel bärtårta
Tid: 20 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Cheesecake med citronsmak och bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Raw aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 
              
              
                    