Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 115
    
                Kcal / portion: 452
    
                GBR (GI) / port: 7
Recept: 1806 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vatten 3.0 dl 0%
Strösocker 2.5 dl 53%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Apelsin hel 1.0 styck 4%
Mousserat vin 1.0 flaska 27%
Äggvita 2.0 styck 2%
Florsocker 1.0 dl 13%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (3 tim 30 min )
- Koka ihop socker och vatten på medelhög värme till en lag. Skala citrusfrukterna och pressa ur saften. Häll skalen i lagen och låt koka i ytterligare några minuter.Tag kastrullen från värmen och sila bort skalen. 
 - Häll citrussaften och hälften av det mousserade vinet i sockerlagen. Ställ blandningen i frysen och låt stå i en timme, tag sedan ut och vispa runt kraftigt så att alla iskristaller slås sönder. Ställ in i frysen igen ytterligare en timme.
 - Vispa äggvita till ett hårt skum och sikta ner florsockret i omgångar. Blanda i skummet i sorbeén och ställ in i frysen i ca en timme till (eller tills den har frusit ordentligt). Servera i skålar eller i martiniglas som på bilden. Häll en skvätt champagne på varje portion. Servera.
 
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Champagnesorbet
- 
                
                  
                
                Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Enkel bärtårta
Tid: 20 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Cheesecake med citronsmak och bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Raw aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 
              
              
                    