Blodapelsingranité

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Blodapelsingranité

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blodapelsin (fruktkött)

7.0 

styck

Strösocker

0.5 

dl

Cointreau

3.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Citronmeliss färsk

 

 

Mörk choklad

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Årsta Brännvin

Kryddat brännvin
Pris: 195 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 205

GBR (GI) / port: 10

Recept: 820 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 268 gram)

Ingredienser

Visa:

Blodapelsin (fruktkött) 7.0 styck 59%

Strösocker 0.5 dl 23%

Cointreau 3.0 msk 18%

 

Tillbehör:

Citronmeliss färsk %

Mörk choklad 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (1 tim 55 min )

  1. Skär av ett lock på fyra apelsiner genom att skära ett sicksackmönster runt om.
    Lyft av locket och gröp ur fruktköttet, samt pressa saften ur köttet.

  2. Mixa saft med socker och Cointreau i en matberedare el. mixer tills sockret har lösts upp. Häll i en form och ställ i frysen.

  3. Tag ut formen efter 45 minuter och rör om med en gaffel så att kristaller bildas. Ställ in i frysen igen och upprepa proceduren några gånger. Totala frystiden beror på frysens kapacitet, beräkna ca 95 min.

  4. Smält chokladen i vattenbad. Tag en matsked och ringla chokladen till stjärnor på baklåtspapper. Låt torka.

  5. Lägg granitén i apelsinskalen lagom till servering. Garnera med citronmeliss och chokladstjärnorna.

Kockens kommentar

Choklad kan smältas långsamt i en kastrull, men måste då tas av från plattan så fort den smält färdigt. Säkrast är att använda vatten­bad, dvs värma chokladen i en liten kastrull som står i en större kastrull med hett vatten. En tredje variant är att hastigt smälta i micro. 

Fler recept inom Efterrätter

Liknande recept som Blodapelsingranité