Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 375
    
                Kcal / portion: 1401
    
                GBR (GI) / port: 4
Recept: 5606 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 31%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Digestivekex choklad 100.0 gram 9%
Smör normalsaltat 100.0 gram 13%
Vit choklad 250.0 gram 26%
Philadelphia naturell } 250.0 gram 10%
Mascarpone } 250.0 gram 16%
Vispgrädde 3.0 dl 19%
Sås:
Blåbär färska 3.0 dl 2%
Strösocker 0.5 dl 3%
Konjak/brandy 2.5 msk 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min + 3 tim )
- Mixa kexen i en matberedare tills det blir smulor. Tillsätt smält smör och pressa ut degen i en pajform med en diameter på 
20 cm. - Bryt chokladen i mindre bitar och kör dem i matberedaren tills konsistensen påminner om grovmalet kaffe. Blanda ner philadelfia- och mascarponeost i chokladen och rör tills smeten är slät.
 - Vispa grädden till ett fast skum och vänd försiktigt ned den i ostsmeten. Häll smeten i pajformen och låt stå i kylskåpen i minst 3 timmar.
 - Blanda blåbär, socker och konjak i en kastrull. Låt blandningen koka på medellåg värme i några minuter. Häll den varma såsen över kakan när den serveras.
 
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Cheesecake med vit choklad och konjaksblåbär
- 
                
                  
                
                Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Enkel bärtårta
Tid: 20 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Cheesecake med citronsmak och bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Raw aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 
              
              
                    