Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 416

Kcal / portion: 297

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2968 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 28%
Kolhydrater: 38%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Marängbotten 2.0 styck 24%
Vispgrädde 4.0 dl 49%
Daim konfekt } 5.0 bitar 28%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Finhacka eller mosa daimbitarna.
- Vispa grädden fast.
Blanda med daimhack.
Spar en del av hacket till garnering. - Bred daimgrädde på marängbottnarna och runtom. Jämna till tårtan med stekspade.
- Garnera med daimhack.
Kockens kommentar
Byt ut daimen mot annan krossbar konfektyr enligt egen smak.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Daimtårta
-
Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Enkel bärtårta
Tid: 20 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Cheesecake med citronsmak och bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Raw aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan